Bezbednosna edukacija

G4S obuke svojih zaposlenih realizuje preko Akademija za primenjenu bezbednost.
g4s staff

 Akademija za primenjenu bezbednost (Akademija) se bavi osposobljavanjem ljudskih resursa za uspešan rad u privatnom i unutrašnjem obezbeđenju, rizičnim i stresnim poslovima, kao i bezbednosnim konsaltingom i stres menadžmentom.

Osnovana je zahvaljujući neophodnosti pružanja usluga obezbeđenja angažovanjem kvalitetno obučenih radnika, visokog nivoa znanja iz oblasti industrije obezbeđenja čija je reputacija narušena prethodnih godina, upravo zahvaljujući uzročno-posledičnoj vezi između niskog nivoa obuke i loših performansi radnika obezbeđenja.

Od samog početka rada Akademije, programi su bili usklađeni sa programima Američkog udruženja industrije obezbeđenja (ASIS International) i britanske Organizacije za obuku u industriji obezbeđenja (UK SITO).

Konstituisanjem Konfederacije evropskih usluga obezbeđenja (CoESS) i izradom Evropskog priručnika za profesionalnu obuku, Akademija je svoj program osnovne obuke usaglasila i sa ovim priručnikom, a stupanjem u članstvo CoESS-a (11.12.2006.god.) uvodi ga kao svoj standard.

Obuke su svrstane u kategorije po delatnosti koju polaznici obavljaju:

  • Obuka zaposlenih u delatnosti obezbeđenja
  • Obuka zaposlenih na rizičnim i stresnim poslovima (službenici banaka, menjačnica...)
  • Obuka za rukovodioce obezbeđenja

Pored osnovnih i specijalizovanih kurseva Akademija organizuje, uz pomoć spoljnih stručnih saradnika, kurseve iz oblasti prve pomoći, zaštite na radu, borilačkih veština, rada na računaru, protivpožarne zaštite i engleskog jezika.

Svi kursevi se završavaju testiranjem polaznika kursa, a rezultati testa se prilažu ličnim dosijeima.

Akademija u svom radu ima na raspolaganju:

  • video snimke sa Televizijske Mreže “Professional Security Television Network (PSTN), SAD – sa temama iz oblasti profesionalnog obezbeđenja.
  • veliki broj književnih dela iz oblasti obezbeđenja koji potiču iz najpoznatije security biblioteke Butterworth-Heinemann
  • Veliki broj izdanja internacionalnih časopisa i izabranih tekstova

 

^